Κόκκινη κλωστή δεμένη στο πεντάγραμμο μπλεγμένη

Μαρία ΑνδρεάδουΜαρία ΑνδρεάδουΣτις 27 Απριλίου 2016, στις 6.00 μμ στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, οι μαθητές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου παρουσίασαν με μουσικό τρόπο το βιβλίο «Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες». Η μαθητική συναυλία αυτή έγινε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του τμήματος της Πόπης Φιρτινίδου "κόκκινη κλωστή δεμένη, στο πεντάγραμμο μπλεγμένη". Ανάμεσα στα παιδικά βιβλία που παρουσιάστηκαν προηγούμενες χρονιές σε ανάλογες συναυλίες είναι "Το δέντρο που έδινε" (Σ. Σιλβερστάιν) και "Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή" (Ε. Τριβιζά).

Λόγω του αρχαιοελληνικού μύθου που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του βιβλίου, τα παιδιά έπαιξαν ελληνικά κομμάτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι αποδόσεις παραδοσιακών κομματιών, που λόγω των ιδιαίτερων αρμονιών τους και των ξεχωριστών ρυθμών τους είναι τόσο γοητευτικά, όσο και απαιτητικά.

Κατά την εκδήλωση μας συνεπήρε η αφήγηση της ιστορίας για την αγάπη, τη μοίρα και το παράξενο μπλέξιμό τους και μας ταξίδεψε η μουσική και το τραγούδι.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την σχετική έκθεσης ζωγραφικής της εικονογράφου του βιβλίου Εύης Αμνιώτη.

Απολαύσαμε μια υπέροχη βραδιά γεμάτη τέχνη που έκλεισε με το κέρασμα ενός υπέροχου λικέρ ρόδι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης: 1 2

Ταξιδέψτε με ένα χαρακτηριστικό κομμάτι από τον Αναστάση Κετίκογλου 

Μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εκδήλωση...

Αναστάσης ΚετίκογλουΑναστάσης Κετίκογλου

 Ελένη Συλίβριλη / Σοφία ΠαυλίδουΕλένη Συλίβριλη / Σοφία Παυλίδου

Πόπη Φιρτινίδου / Μαρία ΑνδρεάδουΠόπη Φιρτινίδου / Μαρία ΑνδρεάδουΠόπη Φιρτινίδου / Θανάσης ΤσολάκηςΠόπη Φιρτινίδου / Θανάσης ΤσολάκηςΘανάσης ΤσολάκηςΘανάσης ΤσολάκηςΜαρία ΑνδρεάδουΜαρία Ανδρεάδου

Ελένη ΣυλίβριληΕλένη Συλίβριλη

Στέγη Γραμμάτων & ΤεχνώνΣτέγη Γραμμάτων & ΤεχνώνΕλένη και ΜάνοςΕλένη και ΜάνοςΕύη ΑμνιώτηΕύη ΑμνιώτηΦουαγιέ Στέγης Γραμμάτων & ΤεχνώνΦουαγιέ Στέγης Γραμμάτων & ΤεχνώνBy Nikitas RodiaBy Nikitas RodiaBy Nikitas RodiaBy Nikitas Rodia